Voit tilata täältä esiintyjiä kaikkiin tilaisuuksiisi!

Alta löydät instrumenttien mukaan järjestetyn listauksen muusikoistamme. He auttavat sinua ideoimaan sopivan esityksen tilaisuuteesi ja järjestävät tarvittaessa kanssamuusikot. Palkkion sovit myös suoraan valitsemasi esiintyjän kanssa. Säveliä.fi ei ota välityspalkkioita.

Kristian Lindroos - baritoni

Kristian Lindroos - baritoni

TAITEILIJAESITTELY/CV:

Baritoni Kristian Lindroos on nuoren polven laulaja, joka on ehtinyt niittää mainetta sekä oopperan että liedin saralla. Hänet tunnetaan erityisesti Lappeenrannan laulukilpailujen voittajana vuodelta 2016 sekä Merikanto-laulukilpailun voittajana vuodelta 2022.

 Kristian on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta laulu pääaineenaan. Tämän lisäksi hän on opiskellut yksityisesti Sherman Lowen, Jaakko Ryhäsen ja Irina Gavrilovicin johdolla ja laajentanut osaamistaan mm. Jorma Hynnisen, Fabio Luisin ja Kamal Khanin mestarikursseilla. 

Lindroos on esiintynyt lukuisissa oopperoissa Suomessa ja ulkomailla mm. Savonlinnan oopperajuhlilla ja Firenzen Maggio Fiorentinossa. Kristianin rooleihin kuuluu mm. Belcore Lemenjuomasta, Figaro Figaron häistä, Falke Lepakosta, Schaunard La Bohemesta ja Marullo Rigoletosta.

Tämän lisäksi hän on laulanut melkein kaikkien suurten suomalaisten orkesterien kuten RSO:n, Helsingin kaupunginorkesterin, Turun filharmonisen orkesterin, Tampere filharmonian, Sinfonia Lahden, Kaartin Soittokunnan sekä Vaasan Kaupunginorkesterin solistina. Kapellimestareina ovat olleet mm. Sir Roger Norrington, Leif Segerstam, Hannu Lintu, Susanna Mälkki ja Santtu-Matias Rouvali. Lindroos on tehnyt lukuisia Lied-konsertteja mm. pianisti Tuula Hällströmin ja Marita Viitasalon kanssa ympäri Suomea ja Pohjoismaita. Hän on myös saanut erikoispalkinnon Toti dal Monte - laulukilpailussa Trevisossa, Italiassa kesäkuussa 2015.

W.A.Mozart - Le nozze di Figaro Hai già vinta la causa Kristian Lindroos, baritone Tatu Erkkilä, piano

TILAA MINUT ESIINTYMÄÄN TÄYTTÄMÄLLÄ ALLA OLEVAT TIEDOT

image1.jpeg
 

NEWS/ Comments:

”Kristian Lindroos on hurmaava, kamala Marullo. Tässä roolissa Lindroosilla on jo aikaa näyttää sekä vahvaa laulua että hienoa näyttelemistä. Kristian Lindroosista on kasvamassa todellinen lavahai.” 8.7.2019, Itä-Savo, Riitta-Leena Lempinen-Vesa

”Nousevista tähdistä voi mainita Kristian Lindroosin, joka lauloi vakuuttavasti hovimies Marullon baritoniroolin.” 6.7.2019, HS, Liisamaija Hautsalo

“Kristian Lindroos voitti Lappeenrannassa miesten sarjan ylivoimaisesti.” 8.1.2016, HS, Hannu-Ilari Lampila

”Konsertin yllätys oli väkeväilmeisen, hautovan ekstaattisen Pär Lagerkvist-laulusarjan(2011-2012) upea solisti Kristian Lindroos, joka on ilmeistä sankaribaritoniainesta.” 10.11.2013, HS, Hannu-Ilari Lampila

“Om barytonen Kristian Lindrooshittills har varit ung och lovande, känns det som om han nu också infriar löften och uppfyller förväntningar.” 26.3.2017, HBL, Wilhelm Kvist

“Jag hänfördes genast av hans varma och uttrycksfulla röst.” 26.9.2016, HBL, Monica Henriksson

” ...Kristian Lindroos hoppade på absolut nolltid in som barytonsolist i Lagerkvist sångerna. Efternamnet förpliktar och unge Lindroos stod för en häpnadsväckande, vokalt och uttrycksmässigt helgjuten tolkning. En begåvning av, av allt att döma, osedvanliga mått.” 10.11.2013, HBL, Matts Liljeroos.

 

Anne Korpelainen - altto

Anne Korpelainen - altto

Juhana Kotilainen - baritoni

Juhana Kotilainen - baritoni