Voit tilata täältä esiintyjiä kaikkiin tilaisuuksiisi!

Alta löydät instrumenttien mukaan järjestetyn listauksen muusikoistamme. He auttavat sinua ideoimaan sopivan esityksen tilaisuuteesi ja järjestävät tarvittaessa kanssamuusikot. Palkkion sovit myös suoraan valitsemasi esiintyjän kanssa. Säveliä.fi ei ota välityspalkkioita.

Risto Piirainen- Tenori

Risto Piirainen- Tenori


Risto on esiintynyt laulajana jo 1980-luvulta lähtien, mutta varsinaiset lauluopinnot hän suoritti vasta aikuisiällä ensin Joensuun konservatoriossa ja myöhemmin Tampereen ammattikorkeakoulussa, josta hän valmistui saaden kaikista laulututkinnoistaan erinomaiset arvosanat. Riston opettajina Tampereella toimivat Tuomas Katajala ja Petri Antikainen. Hän on suorittanut opintoja myös Milanon konservatoriossa, jossa hänen opettajanaan toimi Monica Bozzo. Ennen Tampereen opintoja Riston opettajana toimi Seppo Ruohonen.

Risto on kerännyt oppia myös lukuisilta mestarikursseilta, joista mainittakoon prof. Thomas Heyerin kurssi Montepulcianossa, Italiassa.

Risto tunnetaan valovoimaisena ja positiivisena esiintyjänä, jonka tunneilmaisu on vahvaa ja äänenkäyttö luontevaa. Ristolla on luotettava ja kauniisti soiva tenoriääni, jonka ylimpienkään sävelten onnistumista ei yleisön tarvitse pelätä. Hän esiintyy klassisen ohjelmiston lisäksi myös kevyemmällä ohjelmistolla, johon kuuluu italialaisia lauluja, sekä sävelmiä Olavi Virran ja Georg Otsin laulu-urien varrelta.

Oopperarooleja Risto on tehnyt Pohjois-Karjalassa ja Pirkanmaalla sekä lisäksi lukuisia oopperoiden kuororooleja joista ensimmäinen Joensuun oopperan Carmenissa 1986. Kuororooleja hän on laulanut myös Kansallisoopperassa, Savonlinnan oopperajuhlilla sekä Tampereen oopperassa.

Risto on saanut tukea mm. Suomen Kulttuurirahastolta, Tampereen ooppera ry:ltä ja Suomen Beniamino Gigli -seuralta.


OTA YHTEYTTÄ TÄYTTÄMÄLLÄ ALLA OLEVAT TIEDOT

 
Anna Saaritsa - mezzosopraano / laulupedagogi

Anna Saaritsa - mezzosopraano / laulupedagogi

Tuula Hällström - pianisti

Tuula Hällström - pianisti